Publicat: 2009-05-22 01:54:34

3 băieţi francezi vin în Moldova…cu bicicleta

La 28 mai, în gara feroviară din Chişinău, trei reprezentanţi din ONG-ul „Dynamo-solidaire” vor sosi în Moldova, după aproape 2 luni de mers cu bicicleta prin Europa. Scopul lor? 10 000 km prin Europa şi Asia, aproape un an în drum, pentru a evidenţia şi promova iniţiativele privind mediul şi dezvoltarea.


clip_image002.jpg

În călătoria lor, Loïc, Tanguy şi Thomas realizează rapoarte interactive, pe care le amplasează pe blogul lor, pentru a împărtăşi unui număr cât mai mare de oameni toate iniţiativele interesante pe care ei le descoperă.

În Moldova, tinerii vor fi găzduiţi de echipa ONG-ului „Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM). Ei vor merge în satul Vorniceni, raionul Străşeni, pentru a vedea în practică realizarea conceptului de ecosanitaţie - toaleta de tip Ecosan construită în acest an în Liceul „Ion Inculeţ” şi a înţelege principiile unui întreg program, ce are drept scop îmbunătăţirea igienei şi sanitariei în localităţile rurale. Bicicliştii vor fi întâmpinaţi de tinerii din sat, care îi vor primi în stil tradiţional, întru a le susţine aventura lor! De asemenea, graţie sprijinului Alianţei Franceze din Moldova, tinerii vor avea posibilitatea să viziteze Chişinăul şi să se întâlnească cu cetăţeni francezi care locuiesc în Moldova.

Totul va fi aranjat pentru ca Loïc, Tanguy şi Thomas să aibă ce-şi aminti despre Moldova!

Pentru a afla mai multe despre bicicliştii care vizitează Moldova, contactaţi-o pe Galina Budu – Cazimir, preşedinte SEAM, la tel. 069591546 sau la seamoldova@gmail.com Detalii despre călătoria celor trei băieţi găsiţi şi pe site-ul ONG-ului „Dynamo-solidaire” - http://www.dynamosolidaire.com (în limbile franceză şi engleză)

Galina Budu-Cazimir