Publicat: 2009-05-16 16:11:21

Lucruri minunate, dar uitate, despre apă

Cu toţii am învăţat la şcoală că planeta noastră este formată în proporţie de 70% din apa. Dacă procentul respectiv s-ar modifica, viaţa de pe Pâmânt ori ar disparea ori ar suferi anumite mutaţii care ar schimba pentru totdeauna planeta.

La fel am învăţat despre organismul uman (adult) că este şi el format tot din 70% apa. Din corelarea celor două informaţii înţelegem că oamenii, pentru a se păstra sănătoşi trebuie să păstreze în corpul uman, ca într-un rezervor, cel puţin 70% apă.

Din pacate, pentru a ne pastra sănătoşi nu este suficient să păstram acest procent. Calitatea apei este şi ea foarte importantă. In ultimii ani, mişcarea ecologistă a scos în evidenţă faptul că poluarea apelor duce la schimbarea mediului de viaţă de pe planetă.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în organismul uman. Calitatea apei pe care oamenii o asimilează, din diferitele băuturi şi alimente pe care le consuma, le afecteaza direct nivelul de sănătate. De calitatea alimentelor şi a apei pe care o consumăm suntem direct răspunzători.

Nimeni nu ne obligă să consumăm alimente sau lichide ce conţin nenumaraţi compuşi chimici mai mult sau mai puţin toxici. Singuri putem să facem selecţia acestor produse, nu trebuie decât sa ne informăm şi să aflăm astfel ce este benefic şi ce nu este benefic organismului nostru.

Cantitatea de apă din corp este atent monitorizata de creierul nostru,unde există un centru care reglează metabolismul apei. Când cantitatea de apă scade sub 70%, acest centru declanşează setea şi astfel noi ştim că trebuie să bem mai multă apă. Adesea oamenii ignoră acest semnal sau se amăgesc consumând multe sucuri acidulate, cafea, ceaiuri sau alte băuturi,dar organismul lor are nevoie doar de apa, simplă, curată, proaspată.

Prin ignorarea acestor semnale oamenii forţează organismul să lucreze cu un deficit de apă şi astfel el trece la reciclarea apei din corp. Reciclarea apei duce la constipaţie şi la scaderea eliminării reziduurilor din interiorul corpului, toate acestea ducând la îmbolnavire.

Simplificând mult putem spune că, atunci când sunt bolnavi, oamenii sunt de fapt însetaţi. Reglarea cantităţii de apă duce la însănătoşirea organismului.


Despre proprietăţile curative ale apei oamenii au ştiut încă din vremuri imemoriale. Numeroase desene rupestre demonstrează că omul preistoric ştia să vindece răni grave şi malformaţii cu ajutorul apei. In toate religiile antice apa era simbolul purificării. In Egipt, China, India, Grecia antică se prescria folosirea terapeutică a apei. Chiar şi în Vechiul şi Noul Testament abundă textele despre puterea curativă a apei,Iisus împlinind diverse minuni cu ajutorul ei.

In epoca modernă, mai exact în ultimii 20 de ani, s-au facut multe studii şi experimente pentru a se cunoaşte mai multe despre efectele curative ale terapiilor cu apă. Cele mai spectaculoase rezultate le-a obţinut japonezul Masaru Emoto. In urma experimentelor sale el a ajuns la concluzia că "Apa este un element viu, capabil să interacţioneze cu ambientul natural şi cu fiinţele vii. Deţin dovezi ştiinţifice că apa percepe sentimentele noastre, emoţiile, cuvintele, rugaciunile, muzica şi reacţionează în mod divers la aceşti stimuli, ca şi când ar putea să-i aprecieze valoric."

Pe scurt, în experimentele respective, Masaru Emoto a pus apa distilată într-o eprubetă, dupa care, in apropierea ei, diferite persoane au rostit cuvinte senine şi blânde precum "mama", "iubire", "inger","multumire".

crista apa_multumesc.jpg Acestei apei i s-a spus "mulţumesc".

Dupa ce a îngheţat apa din eprubeta, a fotografiat cristalele de apa care luaseră forme superbe, armonioase, geometrice. Aceeaşi apă a fost, după aceea, supusă unui "tratament" cu cuvinte dure şi negativede genul: "război", "moarte", "sânge", "demon".

crista apa_negativ.jpgAcestei apei i s-a spus "te urăsc, te omor"

Cristalele obţinute după înghetare erau complet diferite, deveniseră asimetrice, contorsionate,scurte, parcă erau speriate si devastate.

Acelaşi experiment a fost făcut folosind de data aceasta muzica. Atunci când apa a "ascultat" Mozart, Vivaldi, Schubert, Beethoven s-au obţinut cristale de o frumusete si culoare divină. Când apa a "ascultat" muzică hard rock şi heavy metal cu texte dure şi violenţe, cristalele obtinutepareau sa fi explodat, erau rupte şi strivite. Imediat după acest tratament dur apa a fost pusă să "asculte" muzica pop despre dragoste,de exemplu melodia "Yesterday" a Beatles-ilor şi cristalele şi-au revenit,devenind din nou extrem de armonioase.

Un alt experiment a fost făcut cu ajutorul unui călugar dintr-un templu japonez. După o furtună, dintr-un lac agitat cu apa tulbure, au fost luate câteva eprubete cu apă. După ce eprubetele au fost trimise lalaborator călugarul respectiv s-a rugat şi a meditat cam o ora pe malul lacului, apa acestuia liniştindu-se şi devenind limpede si cristalină, deşi vremea era înca înnorată.

Experimentul respectiv a fost confirmat odată cu cercetarea apei din sanctuarul crestin de la Lourdes care, după înghetare, prezenta aceleasi forme gometrice, armonioase şi frumoase. Toate aceste experimente nearată că apa este uşor influenţată de emoţiile ş de gandurile noastre.

Să ne imaginam cum reactioneaza cele 70 de procente de apa, din organismul unui om care este supus tot timpul unor stimuli negativi. Cred ca nu trebuie să ne mai mire ca organismul omului respectiv se îmbolnaveste. Acum ne este mai usor să întelegem de ce toate religiile mari ale lumii pun accent pe cultivarea emoţiilor şi gândurilor pozitive şi au creat acele forme de meditatie prin rugaciune. Ne este mai usor sa întelegem sfatul medicului care ne recomandă să bem în fiecare zi cel puţin 2-2,5 litri de apă.

In concluzie, dacă dorim să avem o viaţă frumoasă trebuie să avem grijă să bem multa apă proaspătă in fiecare zi şi, de asemenea, să fim atenti la modul în care gândim şi acţionam pentru a nu influenţa negativ apa din interiorul nostru.

www.eva.ro